Проконсультувати?
- Це безкоштовно!
Спасибі за Ваше повідомлення. Воно успішно відправлено.
Наші менеджери зв'яжуться з Вами
протягом 30 хвилин.
Всі послуги

Як отримати кадастровий номер на садову, дачну ділянку

По-перше, ви повинні знати, що у випадку з садовими ділянками, кадастровий номер присвоюється тільки приватизованій землі, або ж процедура присвоєння кадастрового номера і приватизація робиться по черзі.

Просто отримати кадастровий номер, наприклад, для продажу саду, як це робиться у випадку з приватними будинками, неможливо!

Для отримання кадастрового номера на садову ділянку у вас повинен бути «Державний акт про право власності за на земельну ділянку».

І так з чого ж почати

1. Для початку вам необхідно підготувати необхідний пакет документів:

  • Копія паспорта та коду користувача дачної ділянки;
  • Копія технічного паспорта на будинок (при наявності);
  • Нотаріально завірена копія державного акта на землю;
  • Копії статутних документів садового товариства, завірені печаткою голови сад. тов. (надається головою сад. тов.);
  • Оригінал довідки про членство в садовому товаристві (надається головою сад. тов.);
  • Викопіювання з генерального плану садового товариства (надається головою сад. тов.).

2. З цим пакетом документів ви звертаєтеся в будь-яку землевпорядну організацію, що має відповідні ліцензії, сертифікати та замовляєте там «технічну документацію із землеустрою».

3. Організація проводить певні заходи з розробки замовленої вами технічної документації на ваш земельну ділянку. По закінченню розробки технічної документації, її необхідно буде узгодити з «відділом у м.Харкові Головного управління Держгеокадастру у Харківській області».

4. Що собою являє узгодження?
«Погодження» технічної документації з «відділом у м.Харкові Головного управління Держгеокадастру у Харківській області». Це подача тех. док., приблизно на пару тижнів, в дане управління, з метою перевірки і присвоєння ділянці кадастрового номера.

По закінченню роботи, власник землі, отримує в «центрі надання адміністратівніх послуг», «Витяг з державного земельного кадастру» де і буде зазначений кадастровий номер на Вашу земельну ділянку.

ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБЕН КАДАСТРОВИЙ НОМЕР І НАВІЩО ЙОГО ОТРИМУВАТИ

На даний момент за законодавством України нотаріуси не мають права здійснювати операції про перехід права власності на земельну ділянку без наявності кадастрового номера. Тобто, без кадастрового номера ви не зможете не продати, не подарувати, не обміняти свою ділянку ні оформити свідоцтво на спадщину.

Post scriptum:
Чому я не рекомендую затягувати з присвоєнням номера земельній ділянці, навіть якщо ви не збираєтеся найближчим часом його продавати, дарувати і т.д. Все просто, тому що, як показує моя практика, коли люди терміново біжать, скажімо продавати, то зробити це так швидко і легко як їм здавалася не виходить і в поспіху людям доводиться витрачати не тільки чимало нервів але і як правило, матеріальних коштів. З цього, хлопці, робіть не поспішаючи, завчасно, а я завжди буду рада Вам в цьому допомогти.

Автор статті Білоус М.С.